3D- en kleurencamera’s detecteren nauwkeurig vervuiling in emmers

15 december 2021

LCS zet innovatieve en technologische ontwikkelingen in om uiterst grondige reiniging van fusten en emmers te garanderen. Samen met de professionele software engineering partij, Vision Partners, ontwikkelen wij een slim camerasysteem. Met deze technieken, kunnen wij vóór het wasproces identificeren met welk type en welke mate van vervuiling we te maken hebben in emmers en fusten. Op basis van deze bevindingen kunnen wij het wasproces aanpassen en optimaliseren. 

 

Afwijkingen herkennen

Naast de gebruikelijke vervuiling, zoals zand en bloemen resten, is er ook wel eens sprake van ongewenst grof afval wat in de emmers en fusten achterblijft. Het is essentieel om deze grote afwijkingen te elimineren, omdat deze kunnen zorgen voor hinder en zelfs schade in het wasproces. Gelukkig is er met de technologie van vandaag veel mogelijk.

Om zulke afwijkingen te elimineren en om schade aan de techniek van de installatie te voorkomen, maakt LCS gebruik van een camerasysteem bestaande uit 3D camera’s en kleurencamera’s. Deze camera’s meten en identificeren aanwezige vervuiling. De camera’s worden gemonteerd boven de aanvoerband van de wasmachine. Intelligente detectie software analyseert vervolgens de data verkregen uit het camerasysteem en onderneemt eventueel actie om de vervuilde emmer uit het proces te halen.

3D camera

De 3D camera scant de diepte en het volume van de emmer en herkent door middel van de slimme software grove vervuiling tot op de millimeter nauwkeurig. Het maakt daarbij onderscheid tussen kleur, soort vervuiling en vochtigheid. Dit alles gebeurt binnen enkele milliseconden, net voordat de bloemenemmer het reinigingsproces in gaat.

Kleurencamera

Naast de 3D camera, zorgt ook de kleurencamera ervoor dat te grove vervuiling wordt geïdentificeerd. Zoals de naam al verklapt, zorgt deze camera er juist voor dat de vervuiling wordt geïdentificeerd op basis van kleurverschil in de emmers, zoals bijvoorbeeld bij zandsporen en bloemresten. Deze camera meet de vervuiling dus in 2D.

Voordelen van de 3D- en kleurencamera

Het inzetten van een 3D- en kleurencamera voordat de emmers en fusten door het reinigingsproces heen gaan heeft verschillende voordelen. Zo helpt het bij het snel en effectief identificeren van specifieke types vervuiling. Daarnaast voorkomt het schade aan de emmer én aan de wasinstallie, wat op zijn beurt weer zorgt voor een langere levensduur van de producten en de wasinstallatie. 

Wil je graag meer weten over deze bijzondere ontwikkeling? Neem contact met ons op, wij vertellen je graag meer over de mogelijkheden!

De 4 voordelen van LCS

 

  • Betaal marktconform per gewassen eenheid, zonder verrassingen achteraf
  • Wij bieden de garantie van kwalitatief hoge output met grote volumes voor jouw klanten
  • Breng logistieke en wasprocessen onder bij één professionele partner met kennis en ervaring
  • En verbeter de wereld met onze circulaire aanpak

Meer informatie?

Wil je meer informatie over LCS? Of wilt je direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag.