De enorme voordelen van een haalbaarheidsonderzoek

6 oktober 2022

Maakt jouw organisatie de overstap van wegwerpverpakkingen naar herbruikbare units? Of is jouw wasmachinepark toe aan een vernieuwingsslag? Dan heb je verschillende opties voor jouw machinepark: huren, leasen, kopen óf full service uitbesteden aan een partij als ons.

 

Een haalbaarheidsonderzoek is het perfecte middel om tot de beste oplossing voor jouw business case te komen. In dit artikel leggen we je uit wat een haalbaarheidsonderzoek van LCS inhoudt en welke voordelen dit met zich meebrengt.

 

Een haalbaarheidsonderzoek is het perfecte middel om tot de beste oplossing voor jouw business case te komen.

 

Wat is een haalbaarheidsonderzoek?

Bij een haalbaarheidsonderzoek wordt de onderste steen boven gehaald van jouw gehele wasproces. Wij onderzoeken voor jou op welke manier je je wasproces het beste kunt inrichten. Uit een haalbaarheidsonderzoek volgt een vrijblijvend adviesrapport; de ideale basis voor optimalisatie en transformatie van jouw reinigingsactiviteiten. Zo kom je beslagen ten ijs, voorkom je een berg kosten en kun je focussen op wat écht belangrijk is.

 

Bij een haalbaarheidsonderzoek wordt de onderste steen boven gehaald van jouw gehele wasproces.

 

Haalbaarheidsonderzoeken voor verschillende bedrijven in verschillende branches

Wij hebben ervaring met uiteenlopende bedrijven binnen diverse branches. Waar belangrijke variabelen tussen bedrijven al enorm verschillen, is dat nóg extremer als je verschillende branches met elkaar vergelijkt. Voor ieder bedrijf zijn er andere specificaties, kansen en knelpunten. Als je bedrijven met elkaar vergelijkt, dan toetsen we op variabelen als: logistiek, wasproces, aantal gewassen units, seizoensinvloeden, oppervlakte van product, budget, personeel, locatie, leveranciers, kennis en nog veel meer.

Als je branches met elkaar gaat vergelijken, dan worden de verschillen nog een stuk groter. Je kunt je voorstellen dat de hygiënenormen van een bloemenveiling nogal verschillen van een farmaceutisch bedrijf. Daarnaast is het type vervuiling anders, verschillen de krattenwassers enorm én zijn bedrijfsculturen- en structuren totaal verschillend.

Jan van Hoef, managing director van LCS, over deze verschillen: “Haalbaarheidsonderzoeken zijn heel divers en verschillen enorm per bedrijf en branche. In de plantenwereld hoeft het gewassen item vaak niet kurkdroog te zijn. Of denk eens aan farmacie; waar alle processen gelukkig extreem streng gecontroleerd worden. Die moeten aan een uitermate hoge hygiënenorm voldoen én kurkdroog zijn. De automotive industrie gebruikt dan weer units die enkel en alleen worden gebruikt tussen producent/leverancier. Deze producten komen in vormelementen, waarin de parts schade- en stofvrij kunnen worden vervoerd. Na gebruik weer stofvrij reinigen hiervan is daarbij het thema .”

 

Tekst gaat verder onder de afbeelding. 

 

De voordelen van een haalbaarheidsonderzoek op een rij

Jan: “ons onderzoek heeft veel belangrijke voordelen. De belangrijkste? We creëren duidelijkheid, bieden inzicht en besparen bovenal kosten.”

Maar een haalbaarheidsonderzoek biedt nog veel meer voordelen. We zetten ze allemaal even op een rijtje:

 1. Het geeft de klant inzicht wat zijn uitgangspunt is. In veel gevallen is het vertrekpunt van een situatie nog niet helder. Wij creëren helderheid.
 2. Het geeft de klant inzicht in welke acties en activiteiten hij moet ondernemen.
 3. De klant ontvangt een advies van de best passende oplossing. Oók als dat betekent dat LCS in het verdere proces niet de leverancier zal worden.
 4. De middelen worden volledig uitgestippeld. Bijvoorbeeld, welke technische oplossing heb ik nodig om tot welke resultaten te komen?
 5. De klant ontvangt een totaal kostenplaatje. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
 6. Een haalbaarheidsonderzoek is altijd onafhankelijk en geheel vrijblijvend.
 7. Je krijgt één compleet overzicht.
 8. Het onderzoek creëert draagvlak binnen een organisatie voor de gewenste richting.

 

“Ons onderzoek heeft veel belangrijke voordelen. (…) We creëren duidelijkheid, bieden inzicht en besparen bovenal kosten.”

 

In onze volgende blog over het haalbaarheidsonderzoek leggen we je uit hoe we stap voor stap te werk gaan. Mocht je meer willen weten over een haalbaarheidsonderzoek voor jouw organisatie, neem dan eens contact met ons op!

 

 

 

De 4 voordelen van LCS

 

 • Betaal marktconform per gewassen eenheid, zonder verrassingen achteraf
 • Wij bieden de garantie van kwalitatief hoge output met grote volumes voor jouw klanten
 • Breng logistieke en wasprocessen onder bij één professionele partner met kennis en ervaring
 • En verbeter de wereld met onze circulaire aanpak

Meer informatie?

Wil je meer informatie over LCS? Of wilt je direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag.