Kwalitatieve reiniging naar een hoger niveau bij Royal Floraholland Aalsmeer

Al sinds 2010 onzorgt LCS Royal Floraholland in delen van het bloemen fust wasproces. In 2012 informeerde Royal Floraholland Aalsmeer bij LCS naar de mogelijkheden om reinigingsprocessen van hun bloemen fusten te optimaliseren. Een onafhankelijk haalbaarheidsonderzoek werd ingesteld. Hierin werden een aantal scenario’s intensief onderzocht waarbij de beste uitkomsten op een rij werden gepresenteerd aan Royal FloraHolland. In 2016 werden uiteindelijk de handen in elkaar geslagen om de voorgestelde werkwijze van LCS aansluitend op te pakken. 

Werkwijze

Binnen de contouren van de veiling in Aalsmeer, heeft LCS de grondige reiniging van de bloemen fusten volledig op zich genomen. Daarbij zijn alle was activiteiten inclusief de medewerkers op locatie overgenomen door LCS. Dat houdt in dat LCS continu de logistieke operatie binnen Royal Floraholland faciliteert en begeleidt. Denk daarbij aan onder andere personele bezetting, onderhoud en rapportage met betrekking tot het interne wasproces van bloemen fusten. Transparantie en betrouwbaarheid zijn belangrijke pijlers in dit proces. LCS hanteert een vaste prijs per gewassen bloemen fust, waardoor de voormalige vaste lasten voor Royal Floraholland variabel zijn geworden. Hierdoor is er geen sprake van onverwachte kosten achteraf. 

Resultaten

Door volledige lokale integratie in de logistieke processen, runt LCS al meerdere jaren als een goed geoliede machine het bloemen fust wasproces voor Royal FloraHolland Aalsmeer. 

Zo is het jaarvolume gegroeid naar wel 60 miljoen gewassen bloemen fusten terwijl het reinigingsresultaat is gestegen naar een nieuwe, hoogwaardige kwaliteitsnorm.

Daarnaast heeft Royal FloraHolland middels het LCS Dashboard doorlopend en realtime inzicht in de performance zoals (productie)data, verbruik, kwaliteit en voorraden waardoor zij snel en accuraat kunnen handelen. En dit alles terwijl het energieverbruik lager is dan ooit door wassen op lage temperaturen en met lage druk.

Referentie:

Ron van ’t Hoog, manager logistiek:

“De voordelen van de samenwerking met LCS zijn eindeloos. Wij behouden focus op onze core business, constante inzage in onze wasprestaties, geen omkijken naar personeelszaken én een constante waskwaliteit.”