Automatisering van onze waslijnen naar een hoger niveau met MCA

Al sinds 2016 reinigt LCS bloemfusten voor Royal FloraHolland met behulp van op maat gemaakte waslijnen. Na verloop van tijd groeide de behoefte om het arbeidsintensieve inladen en uitladen van fusten in waslijnen te automatiseren. MCA heeft een knap staaltje robotica geleverd om LCS te voorzien in deze behoefte. Met maar liefst zes robots is het nu mogelijk om met minder mankracht dezelfde of zelfs betere resultaten te behalen in de reiniging van fusten binnen Royal FloraHolland.

Robotica op maat in waslijnen voor Royal FloraHolland

MCA is een gerenommeerde specialist op het gebied van automatiseringsvraagstukken en leverancier van aandrijfcomponenten. Wij kwamen vier jaar geleden in aanraking met MCA en de klik was meteen enorm goed. Samen met MCA onderzochten we wat de beste technieken waren voor de automatisering van onze waslijnen. Dankzij onze goede communicatie verliep de weg naar het vinden van een passende maatwerkoplossing zeer voorspoedig.

Wat kenmerkend is voor dit project, is dat deze robots helemaal gecustomiseerd zijn met nieuwe technieken. De robots zijn voorzien van gereedschappen en sensoren die stapels fusten vastpakken, ‘bekijken’, beoordelen en een actie daaraan koppelen. De geïnstalleerde robots nemen fusten aan en laden deze in op drie waslijnen. Aan het einde van de waslijn halen drie robots de fusten eruit en zetten deze weer netjes in de kar. Deze automatisering maakt het mogelijk om het wasproces sneller, veiliger en met dezelfde resultaten te voltooien. 

Al vier jaar een vertrouwde samenwerking

De robots draaien inmiddels al enige tijd succesvol mee. Toch blijft MCA een rol houden in periodiek onderhoud, inspecties en optimalisaties. Wij zijn erg blij met hun uitstekende service. Ruud, Manager Operations bij LCS: “Wij zijn blij met MCA; ze denken niet in hokjes, maar juist out of the box. Wij hadden behoefte aan een specifieke service en zij hebben heel doortastend gereageerd. Ze kwamen met een nieuwe aanpak. Die aanpak past bij ons.”

Wat vindt MCA van onze samenwerking?

Jo Huppertz: “Met LCS hebben we een goede en fijne samenwerking. Wat ik zelf prettig vind is dat er uiteraard een klant leverancier relatie is, maar ook een relatie die op de persoon gaat. Het begrip van LCS naar ons toe is fijn. We gaan kijken hoe we problemen samen op kunnen lossen en komen tot een goed eindresultaat. We kunnen overal over praten. De waardering die we krijgen van LCS is erg bijzonder.”