Glasheldere communicatie en dataverzameling met AT-Automation

Om onze machines zo efficiënt mogelijk te laten lopen, moeten de machine operators altijd goed op de hoogte zijn. Hoe we dat doen? Met razendsnelle en accurate data op één plek. AT-Automation heeft een innovatieve software oplossing geïnstalleerd in onze waslijnen bij Royal FloraHolland. Hierdoor hebben alle betrokkenen continu realtime inzicht in een overzichtelijk dashboard. Een prachtige optimalisatie waar wij jullie graag meer over vertellen.

De uitdaging

Bij het opzetten van LCS waslijnen binnen Royal FloraHolland, gingen wij op zoek naar een manier om mens, machine en bijbehorende logistiek in goede banen te leiden. We kwamen met deze uitdaging al snel bij AT-Automation terecht. Ard Triepels, oprichter van AT-Automation, was een bekende van Jan, grondlegger en managing director van LCS. AT-Automation is o.a. gespecialiseerd in het verzamelen van data uit machines om deze vervolgens te visualiseren in het ongelimiteerde platform Ignition. Een passende oplossing voor het, toen gloednieuwe, machinepark in Aalsmeer. 

Een maatwerk oplossing voor LCS

AT-Automation implementeerde LCS Logic op de waslijnen van LCS. LCS Logic verzamelt volledig geautomatiseerd realtime procesdata en combineert deze met de door de klant beschikbare logistieke data over te wassen producten in dashboards weer. Dankzij LCS Logic wordt het mogelijk om op elk niveau zo de juiste informatie te ontvangen. Deze wordt zo intuïtief mogelijk weergegeven en is beschikbaar voor zowel klant, leveranciers en LCS welke zijn betrokken bij het wasproces en haar logistiek

LCS Logic heeft grote voordelen voor de efficiëntie van het wasproces, waaronder: 

  • Niet meer wisselen tussen verschillende systemen voor verschillende taken
  • – Waslijnen kunnen 24/7 bestuurd worden
  • – Eenvoudig inzicht in planning en proces
  • – Geen schermen of knoppen meer nodig op de machine zelf; aansturing via een telefoon of tablet
  • Geen losse Word bestanden, Excel bestanden en e-mails

LCS Logic is onbeperkt en schaalbaar; vanaf elke locatie bestuurbaar, vanaf elk platform. Dit maakt het een toekomstbestendige innovatie. Als er in Weert data wordt ingegeven, zie je in Aalsmeer à la minute wat er moet gebeuren. Een bijzonder feitje; dit is het eerste project dat AT-Automation heeft ontwikkeld waarbij machines met een telefoon of tablet bestuurd kunnen worden.

Samenwerking

Bart Mans, technisch operationeel manager bij AT-Automation: “De ideeën van Ruud zijn vaak uitbundig en uitdagend. Hij bedenkt toffe dingen waar wij graag aan werken. Het is gewoon een hele prettige samenwerking waarbij we met innovatieve dingen bezig mogen zijn. Aan enkel dataverzameling heb je weinig. Door de samenwerking met LCS kunnen we gezamenlijk de ruwe data omzetten in waardevolle informatie en tonen op dashboards.

Kortom; een toffe samenwerkingspartner met een goed toekomstperspectief. Door de aanvragen van LCS krijgen we de ruimte om met innovatieve techniek en data analyse aan de slag te gaan. LCS is bezig met vooruitstrevende partijen en projecten. Door deze samenwerking kunnen we met hele interessante dingen bezig zijn.”