Non-stop realtime inzicht in productie data met onze software applicatie: LCS Logic Online

Het verzamelen en analyseren van data is van essentieel belang voor onderhoud en optimalisatie van je reinigingsproces en alle logistieke zaken eromheen. Hoewel machinebediening op afstand en realtime procesdata inzicht niks nieuws is, heeft LCS Logic Online iets wat het innovatiever en completer maakt.

Het bijzondere aan dit systeem is namelijk dat het in staat is om aparte software onderdelen samen te brengen in één dashboard, waarin alle data volledig transparant worden weergegeven. Maar dan zonder kwetsbare interfaces. Het is een gezamenlijk platform waar onder andere performance, planning en productiedata continu overzichtelijk worden gemaakt voor onszelf en onze klanten.

Wat is de LCS Logic Online? 

De LCS Logic Online is een software applicatie die onlosmakelijk verbonden is met onze dienstverlening. Dit systeem hebben wij volledig in eigen beheer. Het dient als een interface die wij delen met onze installatie en onze klanten. Machine data is de bron voor deze applicatie en het geïntegreerde dashboard, waar wij en de klant 24 uur per dag toegang tot hebben. Zowel wij als onze klanten kunnen tot in de diepste lagen van het programma voorkeuren ingeven en data inzien.

Hoewel dataverzameling bijna volledig geautomatiseerd is, is het ook mogelijk om handmatig informatie in te vullen en aan te passen. Bijvoorbeeld, op rapportage niveau kan de planning aangepast worden, die ten grondslag ligt aan een overleg. 

Efficiënt

Iedere zakelijke afstemming of actie heeft een eigen plek heeft in het dashboard. Dit is een uiterst efficiënte toevoeging aan onze applicatie, omdat het makkelijk communicatieproblemen tackelt. Op het dashboard bevindt zich bijvoorbeeld een tool om specifieke KPI’s te rapporteren, gaat de facturatie via de applicatie en regelen we planningszaken gezamenlijk met onze klanten in één systeem. De volledige integratie van verschillende software binnen de applicatie scheelt talloze e-mails die over en weer gestuurd moeten worden met Excel sheets en andere documenten. De LCS Logic Online is een one-stop shop.

Realtime

Het dashboard is online via onze website bereikbaar, maar de software applicatie kan ook lokaal geïnstalleerd worden. Alle personen die toegang hebben kunnen via hun eigen device inloggen op dit systeem en de onderliggende data uitlezen. Ze kunnen realtime zien wat er per lijn gebeurt per shift. Dit maakt snel ingrijpen bij een storing makkelijk. 

Met deze applicatie zijn aangewezen personen op locatie ook bevoegd om de waslijnen aan te sturen (HMI). Acties zoals het veranderen van temperaturen, snelheden en het opstarten en stoppen van processen zijn instellingen die eenvoudig zelfs op afstand gewijzigd kunnen worden.

Toekomstbestendig

De LCS Logic Online heeft een innovatief karakter. Zo wordt alle data die wordt gegenereerd in het dashboard in eigen beheer opgeslagen. Dat is in het belang van ons en van de klant. In het dashboard kun je een periode naar keuze selecteren waarvan je data wilt aflezen. Data die onder andere kunnen worden weergegeven zijn product- en proces data zoals (energie-)verbruiken, productie, performance, de kwantificeerbare KPI’s en planning versus realisatie. Het grote voordeel hiervan is dat wij een vooruitziende blik kunnen creëren door patronen te leren herkennen en preventieve maatregelen te nemen. 

Onze applicatie is ontworpen met het oog voor de toekomst. Mochten klanten ooit productielocaties uitbreiden, dan bestaat de mogelijkheid om deze verschillende productielocaties aan elkaar te koppelen. Op dit moment nemen wij deze Software Applicatie in gebruik samen met Royal Floraholland

LCS Logic Online is schaalbaar, toegankelijk en er is geen ingewikkelde hardware voor nodig. Accurate data komt 1-op-1 uit de machine voort en is dus uiterst betrouwbaar. Wil je graag meer weten? Neem gerust contact met ons op.