Bouwen aan efficiënte en betrouwbare productielijnen met BIS

John Brouwers: “De kracht zit hem in korte lijnen.”

Als we het hebben over ons partnership met Bouwers Industrial Services (BIS), dan hebben we het over continue verbetering van efficiëntie en betrouwbaarheid in onze productielijnen. Samen opereren wij als een geoliede machine bij wereldspeler Royal FloraHolland. John Brouwers, CEO van BIS: “Wij zagen dat er potentie en groei zat in de samenwerking met LCS.”

Unieke onderhoudsoplossingen

Er bestaat een grote variëteit aan (productie)machines en productielijnen over de hele wereld. Door nieuwe technologische ontwikkelingen beweegt deze markt ook nog in een rap tempo. Hierdoor groeit de behoefte aan technische onderhoudsoplossingen op maat. Zo ook voor LCS. Om ervoor te zorgen dat on-site LCS machines, installaties en productielijnen continu probleemloos blijven opereren, is kwalitatief onderhoud van groot belang. Dankzij de specialistische kennis van onderhoud, is BIS een uitstekende partner voor LCS.

BIS onderzoekt samen met LCS voortdurend mogelijkheden om onderhoudsprocessen in productielijnen structureel te verbeteren. Dit aan de hand van frequente inspecties, verbetersessies en intensieve collaboraties. Het gezamenlijke doel? Kosten reduceren door het voorkomen van ongeplande stilstand en verhogen van output door stabiele productieprocessen. 

Leren, aanpassen, groeien

Wat ooit begon als een samenwerking die functioneerde op basis van onderhoud en service à la minute, heeft BIS geleidelijk de systemen van LCS beter leren kennen. Door deze vergaarde kennis, kunnen zwakkere componenten in de machines snel worden gesignaleerd en worden aangepakt. Ook kan onderhoud beter planbaar worden gemaakt. Hierdoor is het totale productieproces stabieler geworden. 

Om dit proces te begeleiden is er sprake van intensieve communicatie met zowel operators als managers op de werkvloer over het onderhoud vraagstuk. Vervolgens vertaalt BIS dit naar technische ondersteuning. 

Wat vindt BIS van onze samenwerking?

John Brouwers – “De manier van communiceren en samenwerken is erg prettig en informeel, wat LCS benaderbaar maakt. Als bedrijf voelen we elkaar aan en groeien we samen. We houden elkaar goed op de hoogte en proberen zo veel en goed mogelijk met elkaar te schakelen. Dit is een samenwerking zoals wij het willen!”